Az Eric Edmeades nevével fémjelzett Business Freedom™ szemináriumok, mentor- és digitális coach programok gyűjteménye, amely megtanítja a vállalkozókat arra: hogyan építsék fel üzletüket és személyes szabadságukat a sikeresség megtartása mellett.

A kiindulópont a következő: a magánvállalkozás nem a rabszolgaság egy speciális formája, mégis sok üzletember érzi szerencsésnek magát, hogy az első öt évet túlélte az üzleti életben. Az üzleti túlélés persze gyakran csak a család, az egészség és a boldogság kárára valósulhat meg.

„Sok üzletember azért vág bele az üzletbe, mert úgy hiszi: tulajdonosként több szabad ideje lesz, nagyobb lesz a pénzügyi szabadsága. És sajnos a legtöbben tévednek… Nem a lehetőségek, hanem a realitás vonatkozásában” – mondja Eric.

A Tenesse Tudományegyetem 2012 év végi kutatásából kiderül: az üzleti kudarcok 58 százalékát a hozzánemértés, az inkompetencia okozta. Ez nagyon keményen hangzik, de manapság mindenről sokkal többet és sokkal jobban kell tudnunk az üzleti túléléshez. A gyarapodáshoz az elkötelezettség egy új szintje kell.

Az üzleti kudarcok 30 százalékát a nem megfelelő szintű vezetői tapasztalat, vagy annak hiánya okozza – derül ki a kutatásból

A kudarcok mindössze egy százalékát okozta hanyagság, csalás vagy katasztrófa. Hiába fektetnek a tulajdonosok temérdek időt és energiát abba, hogy elkerüljék a katasztrófákat, a legtöbb vállalkozás kudarcáért a menedzsment felelős, ami nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy megtanulja, hogyan kell növelni a bevételeket, maximalizálni a profitot, és elérni, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek – túl elfoglaltak azzal, hogy vezessék az üzletet és problémákat oldjanak meg.

A Business Freedom egy új paradigmát alkot; ez egy olyan üzleti és menedzsment módszertan, amely lényegesen nagyobb személyes szabadságot és a szabadidőt ad.

Szabadidőt, amit a vezető használhat arra, hogy:

1) több időt töltsön a családjával és barátaival,

2) sportoljon,

3) új üzleti lehetőségeket fedezzen fel,

4) társadalmi projektekben vegyen részt,

5) az üzlet igazán “fontos” aspektusain dolgozzon.

Jól hangzik?

Szerintünk is, ezért hamarosan folytatjuk… :)